wait
8 October 2024

Ruim kwart Nederlandse bedrijven verwerkt declaraties nog steeds handmatig

Onderzoek door PanelWizzard in opdracht van ICS wijst uit dat meer dan 25 procent van de Nederlandse bedrijven declaraties nog altijd handmatig verwerkt. Dit arbeidsintensieve proces zorgt voor inefficiëntie en een hoge werkdruk.

Het verwerken van declaraties kost bedrijven gemiddeld 41 uur per maand
Drie op de tien medewerkers die financieel verantwoordelijk zijn binnen het bedrijf waarvoor zij werken, vinden dat het bedrijf (te) veel tijd kwijt is aan het verwerken van declaraties. 

Papieren bonnetjes
Het onderzoek biedt inzicht in de verschillende manieren waarop Nederlandse bedrijven declaraties verwerken. Zo blijkt dat 28 procent hun medewerkers nog steeds uitgaven laat voorschieten en papieren bonnetjes laat indienen.

Declaraties vaak onvolledig
Vooral kleine en middelgrote bedrijven (met één tot vijftig medewerkers) verwerken vaak declaraties handmatig. In het onderzoek geeft twee derde van de bedrijven aan dat er regelmatig bonnen ontbreken bij het indienen van declaraties. 

Persbericht
Bovenstaande bevindingen en meer leest u in het persbericht dat ICS over het onderzoek heeft uitgegeven. U kunt natuurlijk ook het hele onderzoek inzien.

Meer weten?
Heeft u vragen over het persbericht of over het onderzoek? Of bent u geïnteresseerd in een digitale oplossing? Neem dan contact op met Sales@icsbusiness.nl

Ook op deze website vindt u meer informatie over mogelijkheden om uw declaratieproces efficiënter te maken.